Кръстьо Петков пак настоява БСП да поиска вот на недоверие на кабинета

Обединеният блок на труда днес е внесъл в ръководството на лявата опозиция предложение да се поиска вот на недоверие на правителството, съобщи в Смолян лидерът на ОБТ Кръстьо Петков. Мотивът на вота е провала на здравната политика и кризата в здравеопазването, заяви Петков, цитиран от БТА.

Петков определи като "безумно" решението здравното министерство централизирано да финансира общинските болници и допълни, че друга причина за вота е внесеният законопроект за приватизация на лечебните заведения. Липсата на изградена информационна система на здравната каса и неуредиците със събирането на здравните вноски бяха други от мотивите на искания вот на недоверие, изтъкнати от бившият синдикален лидер на КНСБ.

Кръстьо Петков каза, че се надява ръководството на Коалиция за България да погледне сериозно на предложението за вот на недоверие. Миналата година БСП негласно отклони поредица от предложения на Петков за вотове.

Депутатът от Коалиция за България оповести още, че от ОБТ започват консултации както за искания вот на недоверие, така и по темата за предсрочни парламентарни избори в края на тази година.

Споделяне

Още от България