Краят на "Игра на тронове" ще е сладко-горчив, новата книга напролет

Джордж Р. Р. Мартин

Краят на фентъзи сагата "Игра на тронове" ще е сладко-горчив, заяви авторът на поредицата "Песен за огън и лед" Джордж Р. Р. Мартин в интервю за "Обзървър". Той посочва, че все още не е написал края, но няма намерение той да е "апокалиптичен" и толкова брутален, колкото феновете на поредицата си мислят, а ще е по-скоро "сладко-горчив"

"Не е тайна, че Толкин има голяма влияние над мен и аз много харесвам начина, по който завършва неговата "Властелинът на пръстените" - с победен край, но победата е горчиво-сладка. Фродо никога вече няма да е същият, той се разделя с приятелите си ... Всичко, което мога да кажа, е, че се стремя към подобен край", казва авторът на поредицата, която завладя цял свят, след екранизацията ѝ от HBO. По думите му, читателите са тези, което ще отсъдят дали той е успял или не да завърши подобаващо историята за битката за Вестерос.

В момента Мартин завършва работата си над шестата книга от цикъла – "Ветровете на зимата", която се очаква да излезе на пазара през април 2016 г., едновременно със старта на шестия сезон на сериала "Игра на тронове", който би всякакви рекорди по гледаемост. Продукцията се радваше на множество номинации за филмови награди, а актьорите ѝ обраха редица статуетки "Еми" и "Златен глобус".

Споделяне

Още от Общество

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?