Краят на "Игра на тронове" тръгва на тв екрана до юли 2019 г.

Феновете на "Игра на тронове" ще почакат още месеци за края на култовия сериал

Телевизия HBO ще излъчи последния сезон на хитовия сериал "Игра на тронове" (Game of Thrones) през първата половина на 2019 г, а също така подготвя снимките на предистория, случваща се хилядолетия преди събитията във фентъзи епоса "Песен за огън и лед" на писателя Джордж Р. Р. Мартин. Тя е основа за сериала, който обаче се разви отвъд последната публикувана книга на Мартин. НВО също така подготвя филм по друга популярна тв поредица - "Дедууд", предадоха Ройтерс и Асошийетед прес.

Програмният директор на HBO Кейси Блойс е оповестил плановете на телевизията на среща на Асоциацията на телевизионните критици.

Блойс отказал да разкрие повече подробности около предстоящия осми и последен сезон на сериала "Игра на тронове", освен че телевизията се е отказала от прекалено дълги епизоди и няма да има двучасови серии, каквито информации се появиха преди време. По думите му трейлър на финалния сезон може да се появи още през 2018 г. Блойс казва още, че сценарият на края на поредицата ще предложи подходящ завършех на едно от най-добрите шоута в историята на телевизията.

Снимките на последните епизоди приключиха в началото на юни, а британската актриса Софи Търнър, която играе ролята на Санса Старк, обяви, че финалният сезон ще е най-кървавият и емоционален в цялата история на сериала.

"Та това е "Игра на тронове". Ще става още по-кърваво, ще има повече смърт, тази част ще е по-емоционална и напрегната от предишните", каза Търнър.

Сега програмният директор на НВО разкрива също, че от телевизията търсят режисьор и актьори за пилотен епизод от предисторията на случващото се в "Игра на тронове" хилядолетия назад.

Сценарият за все още неозаглавения проект е плод на съвместното сътрудничество между Джейн Голдман и Джордж Р. Р. Мартин. От HBO очакват снимките за пилотния епизод да започнат следващата година.

Кейси Блойс съобщил също, че е дадена "зелена светлина" и за заснемането на отдавна замислен телевизионен филм по уестърн поредицата "Дедууд", излъчвана между 2004 и 2006 г.

Снимките за продукцията ще започнат през октомври. Все още не е насрочена дата за излъчването на филма, но е възможно той да се появи на екран през пролетта на 2019 г.

Споделяне

Още от Общество