Кражба на кабели в трафопост остави без ток жители на Пловдив

Кражба на кабели от трафопост в пловдивския квартал "Тракия" в четвъртък временно остави без ток два жилищни блока, съобщиха от компанията ЕВН. Нанесените щети са за 1650 лв.

Тя допълва, че от 2011 до края на 2013 г. на цялата обслужвана от тях територия са извършени посегателства на повече от 185 700 метра електропроводи като щетите надхвърлят 1.321 млн. лв.

За кражбата са уведомени органите на МВР-Пловдив, които извършили оглед на място. В съоръжението е проникнато въпреки, че е било заключено и обезопасено и въпреки поставените от дружеството уведомителни табели за опасност за живота.

Дружеството посочва, че средствата, които отделя за възстановяване на откраднатите материали, биха могли да бъдат вложени в подобряване на електрозахранването и клиентското обслужване.

Посегателствата нанасят не само големи финансови щети, но са и причина за аварии и прекъсвания в електрозахранването за клиенти. За решаването на проблема с кражбите ЕVN България работи заедно с местните власти и органите на МВР като вярва, че само при силна обществена нетърпимост, строги мерки и санкции подобни кражби могат да бъдат ограничени, допълва се в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес