Кражба на масло от трансформатор остави без ток част от столичния кв. "Люлин"

Без ток между 17 и 20 часа в понеделник е останала част от столичния квартал "Люлин" заради кражба на масло от работещ трансформатор на бул. "Захари Стоянов", съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Потърпевшите клиенти са били захранени с ток от алтернативни места по възможно най-бързия начин. Сега трансформаторът трябва да бъде сменен с нов, тъй като след източването на маслото той аварира и не може да бъде ремонтиран, обяснява Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане“ в дружеството.
 
Нов трансформатор струва струва между 15 и 20 хил. лв., които в противен случай биха били инвестирани в подобряване на мрежата и услугите. Неудобствата за клиентите, които остават без електрозахранване, не може да бъде компенсирано, а отделно източването на масло от трансформаторите създава опасност от пожари .

От началото на годината до момента са източени 42 тона трансформаторно масло от съоръжения на ЧЕЗ, допълва компанията

Тя призовава своите клиенти да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес [email protected], в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010, на цената на един градски разговор от цялата страна.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?