Кредитна компания със схема за 80% финансиране на покупката на жилище

Схема за финансиране на покупката на жилище до 80% чрез ипотечен кредит е разработила кредитната компания “Бест Кредит” заедно с инвеститора в недвижими имоти Winslow Group, съобщиха от компанията в понеделник. Схемата е следната: клиентът плаща от 20 до 25% от стойността на имота при подписване на предварителен договор. На “кота било” жилището се прехвърля на банката и тя отпуска още 50%. На етап довършителни работи на жилището - изпълнени вътрешни инсталации и замазки - банката дава други 10%, както и при сложени топлоизолации и мазилка – нови 10%. Остатъкът от сумата, последните 10%, се изплаща при издаване на разрешение за ползване на имота.

Предложението, разработено от “Бест кредит”, идва заради затегнатите условия за отпускане на кредити от банките. Това е причината големите инвестиционни компании заедно с кредитни консултанти да търсят нови възможности за гъвкаво финансиране на клиентите си.

Очаква се тази година да премине под знака на подобен тип схеми, коментират от “Бест кредит”. Според нея такива проекти ще бъдат насочени главно към строителните предприемачи със стабилни и качествени проекти, които предлагат добра инфраструктура и допълнителни услуги. При тях търсенето остава най-голямо, въпреки цялостното забавяне на пазара.

Съвместното сътрудничество на кредитни консултанти и инвестиционни компании е новост за българския пазар. Компаниите за кредитно консултиране използват добрите си отношения с банките, за да осигурят на своите партньори – обикновено големи строителни предприемачи, по-изгодни условия за финансиране на потенциалните им клиенти, коментираха от “Бест кредит”. Новите финансови продукти са особено подходящи за жилищата в строеж, към които банките гледат с недоверие, а купувачите – с предпазливост.

Споделяне

Още от Имоти