Кремъл домакинства форум за традиционното семейство

Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу "упадъка" в Европа, събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство, предаде Франс прес в четвъртък.

"Днес цивилизацията се изправя пред голямо демографско предизвикателство, в много страни моралните ценности биват отслабвани, а семейната институция е в криза", се казва в послание на руския президент Владимир Путин към участниците във форума, посветен на многодетното семейство и бъдещето на човечеството. Руският православен патриарх Кирил, главният мюфтия Талгат Таджудин и главният равин на Русия Берел Лазар участват във форума редом с руски политически представители като министъра на културата Владимир Медински и Елена Мизулина, председателка на комитета за семейството в Думата. Мизулина е известна с участието си в създаването на предизвикалия оживени дискусии закон от 2013 г., който криминализира хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните.

"95 на сто от руснаците са за традиционното семейство", заяви Мизулина. Владимир Якунин, близък до руския президент и основен спонсор на форума, поиска бракът да бъде дефиниран в руската конституция като съюз между жена и мъж.

"В момента сме свидетели на невероятно нарастване на популярността на православието. Искаме същото и в Европа", заяви Константин Малофеев, руски бизнесмен и организатор на форума.

На събитието присъстват и американци като Брайън Браун, председател на американската Национална организация за семейството, обявяваща се против гей-браковете.

"Чест е да съм тук, в Москва, за да защитя едновременно многополюсния свят и света, основан на семейните ценности, на естествените ценности", заяви френският представител Емерик Шопрад, евродепутат на Националния фронт - основната крайнодясна партия във Франция.

Владимир Путин засилва нападките си срещу западните ценности, които смята за упадъчни, отбелязва АФП. Приемането на закони, разрешаващи гей-браковете в Европа, шокира мнозина в Русия. През юли Путин предупреди, че разрушаването на традиционните морални и духовни ценности "позволява развитието на неонацистки организации".

Споделяне

Още от Свят