Кремъл: Няма конкретни договорки за среща между Путин и Тръмп

Тръмп и Путин
Все още няма конкретни планове във връзка с евентуална среща между президентите на Русия и на САЩ, Владимир Путин и Доналд Тръмп. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
 
"Няма никакви договорености (по този повод), за момента няма всъщност и кой знае какви контакти", каза Песков, като опроверга предположение, че двамата лидери може да се срещнат още този месец.
"Засега чакаме", посочи прессекретарят на Путин. 
 
"Може би трябва да изчакаме, докато стане официална кандидатурата за държавен секретар на САЩ", добави той.
 
Президентите Путин и Тръмп се разбраха "да възложат на външния министър и на държавния секретар да поработят върху датата и мястото на тази среща", напомни Песков.
 
През март Доналд Тръмп изпрати в оставка 65-годишния държавен секретар Рекс Тилърсън, който делегира цялата обществена и политическа отговорност на своя заместник Джон Съливан в очакване номинираният от президента за негов приемник, директорът на ЦРУ Майк Помпейо, да бъде утвърден от Конгреса. Изслушването във външнополитическата комисия на Сената по този повод е насрочено за 12 април. При положително решение въпросът ще се гласува от цялата горна камара на Конгреса, припомня ТАСС.
 
Русия няма намерение да променя политиката си под санкционния натиск на западните страни, каза днес Песков в отговор на журналистически въпроси.
 
"В Руската федерация изобщо не се прави нищо под натиск. В Русия всичко се прави в угода на собствените ѝ интереси", заяви той и припомни, че това неведнъж е отбелязвано вече от президента Владимир Путин.
 
Песков обаче допълни, че са "необходими корекции" с оглед последните санкции на САЩ, създали тези дни нова ситуация в руската икономика. "Естествено темата получава необходимото внимание", увери той.
Споделяне

Още от Свят