Кремъл определи отношенията със САЩ като "замразени на всички нива"

Говорителят на Путин се надява, че Тръмп ще прокара "нов подход"

Кремъл определи отношенията със САЩ като "замразени на всички нива"

Кремъл определи отношенията със САЩ като "замразени на всички нива", изразявайки надежда, че ова ще се промени след встъпването в длъжност на новия американски президент Доналд Тръмп, предаде Аосшиейтед прес.

Говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, все пак уточни, че Москва не очаква да се стигне до някакви пробиви в тази връзка в непосредственото бъдеще, информира БТА.

В интервю за телевизия "Мир" Песков посочи, че Кремъл очаква новото правителство на САЩ да предприеме "нов и по-конструктивен подход", като същевременно предупреди да няма "прекомерен оптимизъм".

По думите му е малко вероятно Вашингтон да даде назад по отношение на мерки като разполагането на сили на НАТО близо до границите на Русия или бързо да отмени санкциите срещу Москва.

"Никога не сме носили розови очила... Ясно разбираме, че всеки американски президент на първо място ще защитава интересите на страната си", обобщи говорителят на Путин.

Песков отхвърли твърденията на опонентите на Тръмп, че избраният президент на САЩ е прекалено благоразположен към Русия, определяйки ги като проява на "русофобия".

"Все още не знаем какъв президент ще бъде Тръмп и каква позиция ще възприеме по отношение на Русия", каза още Песков, като посочи, че двете страни трябва да разговарят по съществуващите проблеми.

И добави, че "ако нашите партньори покажат готовност да водят диалог за намиране на решения, отчитайки взаимните безпокойства, това ще ознаменува нов подход".

Песков отхвърли твърденията на Барак Обама за намеса на Русия в американските президентски избори, посочвайки, че действащият президент на САЩ нееднократно е повдигал въпроса пред Путин, но руският държавен глава категорично е опровергал това.

"Ако се отправят подобни обвинения, ние имаме правото да поискаме обяснение, доказателство и доводи. Засега не сме получили нито едно от тези неща", каза Песков, отхвърляйки твърденията на САЩ за хакерски атаки.

Споделяне

Още от Свят