Кремъл потвърди, че е получил писмо от адвоката на Тръмп през 2016 г.

Дмитрий Песков и Владимир Путин

Кремъл потвърди, че през януари 2016 г. е било получено електронно писмо от Майкъл Коен - сегашния юрисконсулт на президента на САЩ Доналд Тръмп, който тогава е заемал поста изпълнителен вицепрезидент на компанията "Тръмп организейшън", предаде Ройтерс.

В писмото, адресирано до Дмитрий Песков - говорителя на руския президент Владимир Путин, Коен се обръщал с молба Песков да помогне за осъществяване на натъкнал се на трудности инвестиционен проект за изграждане на небостъргач "Тръмп тауър" в комплекса на московското Сити.

За изпращането на такъв имейл съобщи вестник "Вашингтон пост" тази седмица. Имейлът бил получен по време на предизборната кампания на Тръмп като кандидат за президент от Републиканската партия.

Отговаряйки на журналистически въпроси в Москва в сряда, Песков потвърди, че е видял имейла от Майкъл Коен сред многото други, които той всеки ден получава. "Ние обаче не реагираме на подобни бизнес теми, това не е наша работа, и затова оставихме без отговор това писмо", посочи говорителят на Кремъл.


В понеделник Коен, цитиран от Асошиейтед прес, заяви пред комисията по разузнаването на Камарата на представителите във Вашингтон, която разследва руската намеса в президентските избори в САЩ, че компанията на Тръмп се е опитвала да реализира голям инвестиционен проект в Москва по време на първичните избори в Републиканската партия. Той обаче добави, че планът бил изоставен по различни причини.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?