Кремъл: Противоречията между Русия и САЩ не трябва да пречат на двустранните отношения

Кремъл: Противоречията между Русия и САЩ не трябва да пречат на двустранните отношения

Разногласията между Москва и Вашингтон по голям брой международни въпроси, вкл. за Иран, не трябва да пречат за изграждане на "комуникация и взаимноизгодни отношения" между двете страни. Това заяви в Москва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Той изрази несъгласие с позицията на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Иран е най-терористичната държава в света и подчерта, че Москва поддържа добри партньорски отношения с Техеран в търговско-икономическата област, които смята да развива и занапред.

Снощи Тръмп каза пред американския тв канал "Фокс нюз", че Иран е "терористична държава номер едно", която "разпраща навсякъде пари и оръжия". Водещият интервюто окачестви руския президент Владимир Путин като "убиец", припомни ТАСС.

Песков каза, че думите на журналиста са "недопустими и оскърбителни" и прикани тази "уважавана телевизионна компания" да се извини.

Говорителят на Кремъл декларира, че "между Украйна и Русия няма конфликт" и че събитията в Донбас са "изключително вътрешноукраински конфликт". Руската страна би била много доволна, ако контактите между президентите на САЩ и Украйна Доналд Тръмп и Петро Порошенко помогнат за излизане от кризата в Източна Украйна, заяви Дмитрий Песков.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?