Кремъл: Путин и Тръмп имат "феноменално близки" политически подходи

Песков и Путин
Руският държавен глава Владимир Путин и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп имат близки политически подходи. Това заяви в четвъртък пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.
 
Той сравни словото на Путин през октомври пред участниците в Международния дискусионен клуб "Валдай" с последното изявление на новоизбрания американски лидер. 
"Тръмп каза, че най-важни за него са интересите на САЩ и че ще е готов да гради отношения с всяка страна, напомни Песков. 
 
"Путин каза същото, но естествено той говореше за националните приоритети на Русия. Невероятно е доколко са близки двамата в концептуалните си подходи към външната политика. Поне така изглежда. И това е добра основа за оптимизъм в смисъл, че ще започнат поне да изриват тия "авгиеви обори" в двустранните отношения", добави Песков. 
 
Същевременно руско-американските отношения "едва ли бързо" ще стигнат сравнително високо ниво, смята говорителят на Путин. "Отношенията на взаимно доверие се формират години наред. Невъзможно е просто ей така да обявим, че е настъпила атмосфера на взаимно доверие, особено след поредицата от травми, нанесени на тези отношения през последните години", каза той.
 
Песков говори в Ню Йорк, където пристигна за откриването на световното първенство по шах, уточнява агенцията.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?