Кремиковци иска Аталай да не ръководи комисията проверяваща дружеството

Бордът на директорите на "Кремиковци" е изпратил официално писмо с искане за отвод на председателя на Временната парламентарна комисия за проверка на безопасните и здравословни условия на труд в дружеството Рамадан Аталай. Това пише в съобщение на Божко Бонев, председател на Надзорния съвет на "Кремиковци", изпратено до БТА.

Писмото е било внесено днес в деловодството на Народното Събрание и е адресирано до председателя на НС Огнян Герджиков и председателите на парламентарните групи. Уведомени са и вицепремиерите Лидия Шулева и Пламен Панайотов.

В съобщението се посочва, че бордът на директорите на "Кремиковци" е взел това решение в следствие на проверени в архивите на компанията данни и оповестени в пресата факти за съпричастността на Аталай към формирането на значителна част от дълговете на дружеството в периода, в който е заемал длъжността "Директор продажби" на "Кремиковци".

За ръководството буди изненада и недоумение фактът, че в работата на комисията участва бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" Лилян Вачков, който е нанесъл на комбината щети в особено големи размери в периода, в който е бил изпълнителен директор.
Според Бонев до настоящия момент председателят на Временната комисия не е счел за нужно да поиска от ръководството на комбината информация за предприетите мерки за безопасни условия на труд.

От ръководството на "Кремиковци" твърдят, че председателят на комисията проявява пристрастност и необективност, и затова са принудени да искат неговия отвод и да информират за своето решение останалите членове на Временната комисия, народните представители и медиите.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?