Крим национализира цялото имущество на олигарха Игор Коломойски

Кримските власти решиха днес да национализират цялото имущество на губернатора на украинската Днепропетровска област Игор Коломойски на територията на полуострова. Това съобщи губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Коломойски е инициатор и финансира събитията в Югоизточна Украйна, където убиват наши сънародници, затова наше морално право и наш морален дълг е да проведем такава национализация", каза Аксьонов пред кримския парламент.

Според него Приватбанк, най-голямата украинска банка, не е изпълнила задълженията си към жителите на Крим, по-точно за връщане на депозитите, вложени във финансовата институция.

"Обещахме на жителите на Крим, че всички дългове, които не могат да бъдат погасени от Фонда за за защита на вложителите, ще изплатим от имуществото на учредителя на Приватбанк – господин Коломойски", заяви кримският лидер.

Имуществото на Коломойски ще бъде продадено на открити търгове и от получените средства ще бъдат изплатени задълженията към вложителите в Приватбанк, които не се покриват от руския закон за възстановяване на депозитите.

Депутатите в кримския парламент посрещнаха предложението на Аксьонов с аплодисменти и единодушно одобриха национализацията на имуществото на Коломойски.

Споделяне

Още от Свят