Крисия, Хасан и Ибрахим бяха посрещнати тържествено след успеха им на детската Евровизия

Крисия, Хасан и Ибрахим бяха посрещнати тържествено след успеха им на детската Евровизия

Българските участници в детската Евровизия Крисия, Хасан и Ибрахим бяха тържествено посрещнати на летище София в неделя.


Крисия Тодорова и близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха второ място на конкурса на детската Евровизия в Малта с песента "Планетата на децата", която събра 147 точки. Надпреварата спечели представителят на Италия Винченцо Кантиело.

Първите думи на Крисия на българска земя бяха: “Уморена съм, но и доволна. Не съм очаквала първото място, не съм разочарована, аз съм щастлива”. Близнаците Хасан и Ибрахим споделиха, че им е било много лесно на голямата сцена, защото са свикнали.

“Крисия се справи великолепно, Хасан и Ибрахим нямаха никакви проблеми”, коментира Евгени Димитров – Маестрото.

Запитана дали има желание отново да участва в Евровизия, 10-годишната Крисия отвърна: "Да, когато порасна". На въпрос дали би искала да се завърне отново в конкурса и този път да го спечели, тя каза, че е направила каквото може за победата в Малта.

Освен близките на трите деца, на летището дойдоха директорът на БНТ Вяра Анкова, представители на бТВ, както и десетки непознати с български знамена и букети. "Не ги познаваме лично, дойдохме да ги поздравим и да подкрепим тези посланици на България, които в днешните времена успяват да представят страната ни по положителен, красив и хубав начин", сподели една от жените, дошла със своето малко дете, за да поздрави родните участници в детската Евровизия.


"Приемаме ги за личен пример и им благодарим", каза друга от присъстващите майки пред БГНЕС. Тя дори изрази надежди, че някога собственото и дете, което днес е на 11 месеца, ще има таланта на Крисия и ще постигне мъничка частица от огромния успех на талантливата ни певица.

Поздравления изказа министър-председателят Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати своите поздравления на БНТ, която е официалният български представител в конкурса Евровизия, както и на Слави Трифонов и екипа му, които откриха Крисия.

Министерството на образованието ще награди учителите, подготвили Крисия, Хасан и Ибрахим за блестящото представяне.

Българското участие в детската Евровизия предизвика огромен интерес и вълнения в съботната нощ, докато българската публика очакваше другото голямо събитие с българско участие - боксовия мач Кубрат Пулев - Владимир Кличко, в който Пулев загуби, но бе аплодиран от мощна група сънародници в Хамбург.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?