Кристиян загинал в пропастта веднага след причинената от него катастрофа

Погребаха 16-годишното момче в Триград

Кристиян загинал в пропастта веднага след причинената от него катастрофа

Шестнадесетгодишният Кристиян Младенов, който бе открит мъртъв в пропаст под пещерата Дяволското гърло две седмици след причинената от него катастрофа край Триград, бе погребан в неделя в Триград.

Момчето, което бе издирвано сред пътния инцидент, ранил четирима пешеходци, е починало още в нощта на катастрофата, сочат първоначалните данни от извършената аутопсия на изваденото тяло от дерето в събота от алпинисти.

Съдебно-медицинската експертиза все още не е изготвена, но се натрупват все повече данни, че младежът се е самоубил, скачайки от скалата след преживения шок.

Кристиян изчезна след полунощ на 9 юли, когато с шофираната от него, без да има книжка, кола на баща си блъсна туристи край Триград. След катастрофата младежът избяга, а в контейнер за смет в околността бе намерен изхвърлен неговият таблет. Заедно с Кристиян, който учи в София, но за лятото е бил при баба си в Триград, в колата е пътувало и момиче.

По тялото му са открити множество фрактури, получени при падането от скалата. Ученикът е паднал или скочил от около 120-метрова скала, в подножието на която се намира входът на пещерата Дяволското гърло. Близки на семейството предполагат, че момчето се е самоубило след преживения ужас. Това е и водещата версия по случая, но според специалисти няма как да се докаже категорично дали Кристиян се е хвърлил от скалата след шока, или се е подхлъзнал в тъмното и е паднал.

Триград обяви траур заради смъртта на момчето и в негова памет община Девин реши да отмени традиционните Орфически мистерии, които се провеждат всяка година в последната събота и неделя на месец юли, каза кметът Красимир Даскалов.

Споделяне

Още от България