Кристофър Лий пуска за 92-рия рожден ден хеви метъл албум

Сър Кристофър Лий

Британският актьор Кристофър Лий ще отбележи 92-рия си рожден ден, пускайки албум от хеви метъл кавъри, предаде ББС.

 

Две от песните са от мюзикъла за Дон Кихот "Човек де ла Манча", който е хит на Бродуей през 60-те години.

 

"Доколкото съм запознат, Дон Кихот е най-метъл литературния герой, когото познавам", казва звездата от филма "Хобит", "Властелинът на пръстените", "Междузвездни войни" и др.

 

Албумът включва и версия на песента на Франк Синатра My Way, написана първоначално от Пол Анка и издадена от Лий през 2006 г.. В YouTube той коментира, че My Way e забележителна песен. "Освен това е и трудна за пеене, тъй като трябва да убедиш хората, че онова, за което пееш, е истина."

 

Сър Кристофър Лий поставя началото на певческата си кариера през 90-те години с албум от композиции от Бродуей. През 2010 г. албумът му Charlemagne: By the Sword and the Cross, разказващ историята на първия велик римски император, спечели наградата Spirit of Metal на списание "Метъл Хамър".

 

Последният му нов запис Metal Knight е колаборация с италианската симфонична метъл група Rhapsody Of Fire.

 

"Асоциирам хеви метъла с фентъзито заради огромната сила, която музиката дава", коментира актьорът, познат не само с гласа си, но и с роли като Дракула, както и Франциско Скараманга във филма от поредицата за Бонд "Мъжът със златния пистолет", магьосника Саруман във "Властелинът на пръстените" и граф Дуку в "Междузвездни войни: Войната на клонингите".

Споделяне

Още от Общество