Критики към Борисов в Брюксел, че не носи правилно маската си

Меркел и Борисов

Германският канцлер Ангела Меркел направи забележка на премиера Бойко Борисов, че не носи правилно маската си. Неспазването на противоепидемичните мерки от негова страна бе забелязано и от други в Брюксел, където в петък се провежда първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията.

Борисов системно носи маската си под носа, с което застрашава  здравето и на околните, и на себе си, но в България не получава забележки. 

С поклони и допир на лакти днес държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС се поздравиха преди началото на двудневното заседание в Брюксел, на което отново търсят съгласие по общия бюджет до 2027 година. 

Всички участници носят маски и се стараят да спазват безопасно разстояние.

Европейският съвет заседава днес в най-голямата зала в сграда "Европа", в която обичайно се побират над 300 души. Днес 27-те лидери сядат поне на три метра един от друг, а броят на делегациите им е силно ограничен.

Очаква се заседанието да продължи с прекъсвания до утре следобед. 

До срещата за първи път от съображения за сигурност не са допуснати журналистите, които отразяват събитието. Участниците правят само кратки изявления на влизане и няма възможност за задаване на въпроси и получаване на отговори.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа