"Крокодилите“ с оправдателна присъда за грабеж отпреди шест години

"Крокодилите“ с оправдателна присъда за грабеж отпреди шест години

Софийският градски съд окончателно оправда братята Емил и Евгени Милеви-Крокодилите по дело за магистрален грабеж отпреди шест години. Двамата братя са обявени от полицията за едни от най-бруталните бандити, специализирани в обирите по пътищата. Твърденията на МВР обаче остават недоказани.

Милеви влязоха отново в полезрението на полицията и медиите през декември миналата година, когато полицейски патрул уби Димитър Митров – Богоровеца, след преследване на магистрала Тракия, предизвикано от обира на турски гражданин. Тогава органите на реда съобщиха, че издирват още двама от нападателите на турчина, които били точно братята Милеви. Полицията твърдеше, че дори по-големият брат Емил е ранен. Въпреки това той успял да се измъкне в снежните преспи от преследващите го полицаи.

Милеви бяха обявени за издирване, а няколко дни по-късно Евгени, който носи прякора Гейзо, се обади на половината медии и каза, че е в Германия и разбрал от Интернет, че го търсят.

След това вътрешният министър Цветанов обяви, че той е напуснал страната с фиктивно име с помощна на граничен полицай, който дори бе арестуван. В крайна сметка Гейзо се качи на автобуса от Германия и се върна в България, за да бъде арестуван още на границата. Някъде между тези събития брат му Кроки, който още е в неизвестност, обяви чрез адвокати, че ще се предаде, ако пуснат брат му. В крайна сметка Гейзо бе освободен от ареста преди няколко дни, но брат му още го няма. Въпреки първоначалната убеденост на МВР, че двамата братя са участвали в обира на турския гражданин, Гейзо не бе обвинен за това престъпление, а само за фалшиви печати в паспорта.

Междувремено вървеше делото срещу братята за обир от август 2004 г. Според прокуратурата тогава двамата с полицейски палки са спрели микробус, в който са били Стефан Христов, Севджан Мурадов, Исмаил Ахмедов и Благой Милушев и ги обрали.

През 2007 г. Милеви са оправдани от районния съд, а сега присъдата се потвърждава и от градския съд.

Споделяне

Още от България