"Ксерокс" ще прави еднократни респиратори, "Тойота" – маски

Еднократният респиратор, разработен от стартъп на "Ксерокс"

Американската корпорация "Ксерокс" (Xerox) започва да произвежда апарати за изкуствено обдишване за еднократна употреба, а японският автомобилостроител – защитни маски, заради разпространението на коронавируса.

"Ксерокс" съобщи, че ще работи по респираторите в сътрудничество с компанията Вортран медикъл (Vortran Medica). Апаратите ще бъдат предназначени за болници и екипи на бърза помощ, които се борят за живота на пациенти, заразени с новия коронавирус.

Двете компании планират бързо и в тясно сътрудничество да се справят с недостига на респиратори, необходими за обдишване на пациенти, се посочва в съобщението на корпорацията.

Очаква се, че през април те да произведат около 40 000 респиратора за еднократна употреба, а през юни месечният капацитет да достигне 150 000 - 200 000 бройки. Компаниите планират през идните месеци да произведат около 1 милион апарата.

Защитните маски, които "Тойота Мотор" смята да произвежда, ще защитават не само устата на носещия ги, а цялото лице като вид прозрачен шлем, съобщи яповската обществена телевизия.

Споделяне

Още от Бизнес