КТ "Подкрепа" прогнозира пожар на недоволството след Нова година

КТ "Подкрепа" прогнозира пожар на недоволството след Нова година

Големият пожар на недоволството на работещите ще пламне малко след Нова година. Това прогнозира лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред бТВ. Синдикатът съдейства на "Ранобудните студенти" за срещи с миньори, лекари, шофьори.

По думите на Тренчев в младите хора той вижда "онова, което ние мечтаехме през 1989 г.". "Винаги сме знаели, че тези хора очакват коренна промяна, но с този елит, който мисли единствено и само за пари, държавата няма да се оправи", заяви Тренчев. 

"Това, което се случва сега, са малки пожари, които се гасят аварийно с милион - два. Когато почнат големите пожари - малко след Нова година, няма да има вода и пяна за гасене, няма приходи, ще се теглят заеми", каза лидерът на КТ "Подкрепа". 

Според него големите проблеми са в митниците, където смяната на ръководството не е случайна, и в енергетиката. Необходима рязка смяна на подхода за взимане на решения в енергетиката, защото там се краде по цялата верига - от столовете на мините и извозването на работниците до ЕРП-тата, смята синдикалистът.

Според него оставката на кабинета е нещо странично, но тя отваря политически изход от ситуацията.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?