Куба започна ваксинацията на над 2-годишни срещу коронавирус

Куба започна ваксинацията на над 2-годишни срещу коронавирус

В Куба започна ваксинацията срещу Covid-19 на децата от двугодишна възраст до 18-годишните. Това е било условие, поставено от управляващата комунистическа партия, за да отворят отново училищата., предаде Франс прес.

Страни като Китай и Венецуела обявиха планове да ваксинират срещу коронавирус децата. Куба, изправена пред ръст на новите случаи на коронавирус, обаче пристъпи към действие.

Кампанията, в която се използват кубинските ваксини "Абдала" (Abdala) и "Соберана" (Soberana), първо ще обхване подрастващите, навършили 12 години. От 15 септември обхватът ѝ ще бъде разширен с децата от 2 до 11 години.

Кубинското правителство планира да отвори постепенно училищата - през октомври и ноември, - чак когато кампанията по ваксинирането на непълнолетните завърши.

В островната страна с население от 11,2 милиона души от началото на пандемията са потвърдени общо повече от 672 хиляди случая на коронавирус. Над 5500 човека са починали от причиняваното от него заболяване.

По данни от началото на миналия месец, повече от 95 хиляди непълнолетни в Куба са се били заразили с коронавирус. Седем от тях са починали.

През последното денонощие в Куба са били регистрирани близо 7000 нови случая на коронавирус. Над 70 заразени са починали.

Споделяне

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?