Кубрат Пулев е протестирал отнемането на лиценза му в Калифорния

Кубрат Пулев е протестирал отнемането на лиценза му в Калифорния

Кубрат Пулев и неговият щаб са изпратили протестно писмо до Спортната комисия на Калифорния заради временно отнетия лиценз на Кобрата, съобщава сайтът bulgarica.com, който е за българите в американския щат и чийто главен редактор Евгени Веселинов следеше всяка стъпка на Пулев по време на престоя му в Коста Меса за мача с Богдан Дину.

Пред изданието мениджърът на българския боксьор Ивайло Гоцев казва, че “текстът на писмото скоро ще бъде обявен публично”. То било изпратено още на 31 март.

Боксовият лиценз на Кубрат Пулев бе временно отнет в края на март от щатската спортна комисия в Калифорния. Причината е целуването на репортерката Джени Суши (Ривало), без нейно съгласие, след мача му с румънския боксьор Богдан Дину на 24 март.

Тогава по време на интервюто си със Суши Пулев неочаквано я целуна, а след това обясни, че го направил, защото бил в еуфория и двамата са приятели. Репортерката отрече и заяви, че се е почувствала унизена от действията му. Тя дори нае за свой адвокат Глория Олред - един от най-популярните защитници на женските права в САЩ. След това Суши подаде жалба срещу Пулев и се оплака от сексуален тормоз.

Спортната комисия на Калифорния ще разгледа случая на 14 май, когато ще бъде следващото ѝ заседание. Пред bulgarica.com Гоцев намеква, че дотогава екипът на Пулев подготвя и други ходове по разразилия се скандал.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?