Кубрат Пулев може да се изправи срещу Антъни Джошуа на новия стадион на "Тотнъм"

Кубрат Пулев

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, потвърди, че следващият мач на британския боксьор ще бъде срещу Кубрат Пулев или Александър Усик.

Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF, докато Усик е претендент за титлата на WBO. Българинът настоява, че е пръв от чакащите и за подобно нещо намекна и Хърн.

"Първи задължителен претендент стана Кубрат Пулев. Той се оттегли и тогава Антъни се би с Карлос Такам. Задължителен претендент на WBO беше Александър Поветкин. Тогава никой не искаше да се бие с него, но Антъни излезе и го победи. Сега Пулев е претендентът на IBF, а Усик е този на WBO", каза Хърн. 

Джошуа си върна поясите на IBF, WBO и WBA с победа над мексиканеца Анди Руис в събота, а сега ще трябва да защитава титлите си срещу официалните претенденти за тях.

Единственият вариант за Джошуа да избегне сблъсък с Пулев в първата половина на следващата година е да се откаже от титлата на IBF, но той едва ли ще го направи, тъй като иска да стане абсолютен световен шампион.

"Ще имаме разговори с двете организации, за да се разберем кой ще е първи съперник на Джошуа. След това по Коледа започваме да работим за следващия мач на Антъни", сподели Еди Хърн.

Според публикации в британската прес Джошуа предпочита да се изправи срещу Дилиън Уайт, но много по-вероятно е срещу него на ринга да се качи задължителният претендент за титлата на IBF Кубрат Пулев.

Най-вероятно мачът ще се проведе на новия 60-хиляден стадион на Тотнъм, потвърди Еди Хърн.

"Идеално, аз съм готов за такъв мач. Не е за вярване", заяви Пулев пред Нова телевизия.

"Няма по-сигурно нещо. Мачът си дойде. С кого ще е, ще се реши през следващите месеци. Бъдещ мач с Джошуа зависи и от самия него. Всяка една федерация си има правила. Той е шампион на три федерации. Първа по ред е IBF, на която съм аз, така че той трябва да защити титлата срещу мен. Ако случайно не иска, може да я оваканти и ще играя със следващия в ранглистата. Срещу когото и да се изправя, аз не се притеснявам", обясни Пулев.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?