Кубрат Пулев очаква мач срещу Кличко април догодина

Сн. БГНЕС

Българският професионален боксьор заяви, че очаква да излезе срещу световния шампион Владимир Кличко през април или май следващата година.

"Винаги съм казвал, че е въпрос на време да стигна до мач с Кличко. По-близо от сега едва ли е възможно. Предполагам, че мачът ще се назначи за април или май догодина. Надявам се дотогава да изиграя поне още един междинен мач, защото срещу Томпсън не се чувствах много комфортно след дългото отсъствие от официалния ринг", каза още Пулев.

Той победи в събота американеца Тони Томпсън - Тигъра и вече е официален претендент за световната титла в тежка категория, която в момента е притежание на Владимир Кличко.

След връщането си в България Пулев посочи пред журналисти, че се е почувствал изкушен да нокаутира Томпсън, но разумът е надделял и не е рискувал, а е продължил да следва предварително начертаната тактика.

"Победата над Тони Томпсън е една от най-важните в кариерата ми и дълго ще я помня. Противникът беше много опасен, а залогът много висок. Тони е №1 в САЩ, на практика този мач беше като Америка срещу България и се радвам, че го спечелих. Горд съм, това е голямо постижение за малка България. Точно така го усещам, като победа за България, не лично за мен", добави Пулев.

Пулев, който ще има възможност да се бие за първи път за световната титла, ще разбере официално съперника си на 5 октомври, когато в Москва Владимир Кличко ще се изправи срещу Александър Поветкин.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?