Кубрат Пулев с категорична победа над Райдъл Букър

Кубрат Пулев с категорична победа над Райдъл Букър

Кубрат Пулев отбеляза категорична победа над Райдъл Букър в тежка категория в мач, продължил 10 рунда на стадиона във Ферсно (Калифорния), предаде БНР.

Българинът спечели убедително по точки мача срещу американеца (99-91, 98-92, 98-92 точки от тримата съдии) и вече има 28 успеха на професионалния ринг от 29 мача.

"Благодаря ви за подкрепата и за вашата, и на българите, които бяха в залата. Благодаря на българите, които не са спали или са се събудили рано, за да ме гледат и да ме подкрепят. Смятам, че самият мач противникът го определи, защото противникът беше много подготвен, тъй като той се подготвя през цялото време с едни от най-добрите боксьори в света. Въпреки, че не бях така по необходим начин отпуснат на самия ринг, смятам, че се получи добър мач. В крайна сметка противникът беше крайно опитен“, коментира Кубрат Пулев след мача пред Диема спорт.

Почти цялата среща премина под контрола на българинът, но на моменти Букър, който 12 години от живота си прекара в затвора и беше далеч от профи бокса, показа защо никога в кариерата си не е бил нокаутиран, коментира националното радио.

След важната победа Пулев защити статута си на официален претендент за световната титла на Международната федерация по бокс, а шанс да я спечели той трябва да получи до 31 май 2020 година.

Негов съперник ще бъде победителят от дългоочаквания реванш между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши, който ще се проведе на 7 декември в Саудитска Арабия.

Споделяне

Още от Спорт