Кубрат Пулев ще играе срещу поляк за среща с Владимир Кличко

Кубрат Пулев ще играе срещу поляк за среща с Владимир Кличко

Българският боксьор Кубрат Пулев ще срещне Томаш Адамек по пътя си към мача с носителя на световната титла Владимир Кличко, съобщава сайтът boxingnews24.com, цитиран от dnevnik.bg.

Полякът спечели срещу Стив Кънингам и достигна до двубой с Пулев. Адамек стигна до победата след съдийско решение. Коментарите на специалистите обаче са, че успехът му в 12-рундовия мач е много спорен. Сайтът припомня, че 36-годишният поляк е взел победата по подобен неубедителен начин и срещу Еди Чембърс по-рано през годината.

Адамек достига до срещата си с Пулев с актив от 48 победи, 29 от които с нокаут, и две загуби в професионалната си кариера. Една от тях е срещу Виталий Кличко в мача за световната титла в свръхтежката категория във версия Световен боксов съвет (WBC) на 10 септември 2011 г.

Българинът е непобеден, като девет от 17-те му победи са с нокаут. Пулев защити европейската си титла в тежката категория срещу Александър Устинов в края на септември.

Според анализа в сайта българинът ще е много по-сериозно предизвикателство за Адамек, а и съдиите едва ли биха дали нова спорна победа на поляка, ако се стигне до подобен развой.

След силното си представяне Кубрат Пулев беше избран за най-добър спортист на България за 2012 г.

Споделяне

Още от Спорт