Кучешката холивудска звезда Уги почина на 13 години от рак

Териерът Уги

Носителят на кучешки Оскар - джак ръсел териерът Уги, е починал на13 години от рак на простатата, съобщи "Дейли Мирър" в сряда. Той е бил приспан в петък в Лос Анжелис, за да не страда допълнително от коварната болест.

Уги доби световна популярност с участието си във френския черно-бял и ням филм "Артистът", сниман в традицията на старото кино. Там териерът партнираше на актьора Жан Дюжарден и стана част и от церемонията по връчването на Оскарите през 2012 г., част от които бяха обрани именно от "Артистът". Имаше дори предложения Уги също да бъде отличен за участието си във филма с почетен Оскар, но правилата на Киноакадемията допускат награди само за хора.

Симпатичното куче има участие и във филма "Вода за слонове" с Робърт Патисън и Рийз Уидърспун, "Куче-шампион", други ленти, както и редица реклами. Уги спечели и специалната кучешка награда на кинофестивала в Кан и първите награди "Златен нашийник" на кинофестивал в Лос Анджелис през февруари 2012 г. Тогава той бе пенсиониран като актьор с церемония по оставяне на отпечатъци от лапите му редом със звезди като Мерилин Монро, Кларк Гейбъл, Фред Астер, Джони Деп и други пред известния Китайски театър,.

Джак ръсел териерът бе собственост на Омар фон Мюлер, който навремето спасил кучето от изпращане в приют за животни. Той каза, че решението за приспиването на даровития му домашен любимец било взето много трудно.

През 2012 година излязоха от печат в САЩ , Великобритания и Франция мемоарите на талантливото четириного: "Уги, моята история". От нея става видно, че приживе териерът е бил голям фен на пилешкото и на хот дога.

Споделяне

Още от Общество

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?