Кучето на Бойко Борисов - Лазар стана световен шампион на киноложко състезание

Кучето Лазар

Кучето на премиера Бойко Борисов – Лазар стана световен шампион в породата българско овчарско куче. То спечели титлата на финалите за Световната киноложка купа, които за първи път се провеждат у нас, съобщиха от пресцентъра на Международен панаир – Пловдив, цитирани от ”Фокус”.

Досега четиригодишният Лазар е бил победител в международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия. ”На финалите той дойде с резултат над 30 точки и беше един от най-силните претенденти за световната титла”, се посочва в съобщението.

220 елитни животни от 11 държави се състезават за купата в Международен панаир Пловдив, избран да бъде домакин на престижната надпревара за 5 години. Тя се организира от Световния киноложки алианс (СКА) и Българския републикански киноложки съюз (БРКС) на 27 и 28 октомври 2012 година. В журито са включени съдии от Белгия, България, Испания, Латвия и Русия.

В първия ден бяха излъчени световните шампиони в 20 породи, съобщи Аврам Петков, съпрезидент на СКА и председател на БРКС. ”Тук са кучета от много породи, сред които немски дог, померански шпиц, московска стражевая, мопс, немска овчарка, лабрадор, голо китайско куче, българско овчарско куче, барак, лудогорско гонче, стафордшир”, каза още Петков.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?