Кучето на Макрон разсмя заседание в Елисейския дворец, пишкайки край камината

Кучето на Макрон разсмя заседание в Елисейския дворец, пишкайки край камината

Кучето на френския президент Еманюел Макрон предизвика смях по време на негова среща с трима членове на кабинета му, пишкайки край камината в Елисейския дворец, предадеха световните агенции.

Видео, заснето от френската телевизия ТФ1, присъствала на заседанието, показва на заден план как черният лабрадор грифон Немо отива до камината, вдига крак и се изпишква.

"Чудех се какъв е този звук", казва Брюн Поарсон, държавен секретар към министъра на екологията, която говори, когато останали започват да се смеят на случката.

Тогава Макрон обявява, че Немо е направил нещо "доста необичайно".

Държавният секретар на министъра по планирането Жюлиен Дьонорманди пита дали се случва често, но което френският президент отвръща: "Вие предизвикахте напълно необикновено поведение от негова страна" и тримата, заедно с Бенжамен Гриво, държавен секретар към министъра на икономиката и финансите, продължават да се смеят. Кадърът не показва кой почиства белята.

Немо се появи в антуража на Макров през август, продължавайки традицията френският президент да си има "първо куче".

Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит купиха кучето от спасителен център за 250 евро.

Това не е първият път, в който френското първо куче причинява главоболия на стопанина си. Френският сайт Медиапарт съобщи преди време, че кучето на Никола Саркози е увредило ценни мебели и възстановяването им е струвало хиляди евро.

"Гардиън" припомня, че бялата малтийска болонка на Жак Ширак Сумо беше нещастна, напускайки Елисейския дворец, и започна да напада стопанина си.

Споделяне

Още от Общество

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?