Кучето Уги от "Артистът" получи награда "Златен нашийник"

Кучето Уги стана звезда с "Артистът", който вече обра най-престижните кинонагради в очакване на Оскарите

Кучето Уги, което се прочу с участието си във филма "Артистът", бе звездата на церемонията по раздаването на първите награди "Златен нашийник" в Лос Анджелис, съобщи Франс прес.

Уги спечели наградата за най-добра кучешка роля във филм.

Уги е порода Джак ръсел териер и победи в конкуренцията на Козмо ("Новаци"), Денвър ("50/50"), Хъмър ("Младите възрастни") и добермана Блеки ("Изобретението на Хюго"). Уги бе номиниран и за участието си във филма "Вода за слоновете".

"Златният нашийник" за Уги е поредната награда за филма "Артистът", който продължава триумфалния си поход към Оскарите, след като доминираше на наградите "Златен глобус" през януари и БАФТА този уикенд в Лондон. Черно-бялата лента има десет номинации за най-престижните награди в света на киното.

Дресьорът и собственик на Уги Омар фон Мюлер получи наградата от името на любимеца си - нашийник, покрит с кристали Сваровски и висулка във формата на кокал. Той благодари на организатора на церемонията, интернет сайта Dog News Daily.

На церемонията, която се състоя в луксозен хотел в Лос Анджелис, бяха раздадени "Златни нашийници" в пет категории, сред които за най-добро куче в телевизионен сериал и в чуждестранен филм. Специална награда беше връчена на южноафриканската актриса Чарлийз Терон за ангажимента ѝ в защитата на животните. Тя обаче не присъства на церемонията.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?