Кучето Уги приключи кинокариерата си с отпечатъци от лапите си

Джак Ръсел териерът Уги на церемонията по пенсионирането си

Джак Ръсел териерът Уги, който спечели сърцата на зрителите с участието си в обралия тазгодишните награди Оскар филм "Артистът", стана първото куче в света на киноиндустрията, което остави отпечатъци от лапите си редом с Мерилин Монро, Кларк Гейбъл, Фред Астер, Джони Деп и други звезди на Холивуд пред известния Китайски театър, предаде Ройтерс.

Церемонията, която също така е отбелязала пенсионирането на 10-годишния териер, се е състояла в понеделник. Уги се появил, издокаран с шармантна папионка. Той позирал изкусно пред фотографите, докато лапите му били потопени в цимента за отпечатъка.

Оттук насетне кучето ще участва само в благотворителни прояви, каза неговият дресьор Омар фон Мюлер.

"Всички мислят, че съм велик дресьор, но аз не смятам така. Аз мисля, че той просто е велико куче", заяви Мюлер на церемонията по оставянето на отпечатъците. Той благодари на всички фенове на Уги и на неговите последователи в Туитър и Фейсбук.

На церемонията по пенсионирането на Уги присъствали множество негови почитатели, които били ощастливени с получаването на негови автографи под формата на отпечатъци от лапите му върху дискове с филма "Артистът".

Уги, който има участие и във филма "Вода за слонове" с Робърт Патисън и Рийз Уидърспун, "Куче-шампион" и др. ленти, доби световна популярност, партнирайки на Жан Дюжарден в немия чернобял филм "Артистът". Кучето дори бе качено на сцената на "Кодак Тиътър" от екипа на филма при получаването на петте спечелени награди Оскар. Имаше дори предложения Уги също да бъде отличен за участието си във филма с почетен Оскар, но правилата на Киноакадемията допускат награди само за хора.

Уги спечели и специалната кучешка награда на кинофестивала в Кан и първите награди "Златен нашийник" на кинофестивал в Лос Анджелис през февруари 2012 г.

Още на върха на звездната слава на Уги обаче дресьорът му съобщи, че кинокариерата на кучето свършва, защото той бил изморен от участието си в снимки, макар да обичал да изпълнява различни трикове.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?