Културни организации бяха отличени във вторите награди “В музея сме“

Културни организации бяха отличени във вторите награди “В музея сме“

За втора година фондация “Америка за България“ връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ.

Наградите бяха учредени миналата година и се стремят да поощрят музеите, галериите и културните организации от цялата страна да станат още по-гостоприемно място за деца, ученици и цялото семейство и да се отворят повече към обществото.

Наградата в категория за “Най-добро партньорство“ бе присъдена на Художествената галерия в град Добрич за техния проект “Слово и образ”, в партньорство с 4 детски градини, 6 училища и 4 летни училища в града. До момента през програмата са преминали над 1 200 деца.

В категория “Най-добра работа със семейства“ наградата отиде при Националния военноисторически музей София за проекта “Ден на бащата в НВИМ“.

Наградата за “Най-добра работа с деца“ получи морски клуб “Приятели на морето“, Варна за техните програми “Детско морско училище“, което дава възможност за социална интеграция на деца в неравностойно социално положение посредством морски спортове – гмуркане, начално водолазно обучение и ветроходство. Другата програма на клуба "Морска академия" е за обучение и сертифициране, с цел реализация на пазара на труда на младежи в неравностойно социално положение от Варна и малките населени места по Северното черноморско крайбрежие.

Фондация “Америка за България“ реши да даде още една, поощрителна награда в размер на 1 000 на библиотеката при Народно читалище “Светлина – 1929 г.”, с. Труд за различните атрактивни инициативи в библиотеката.

Организаторите посочват, че тази година конкуренцията е била голяма и са получили 55 проекта в трите категории: “Най-добра работа с деца“, “Най-добра работа със семейства“ и “Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите наградата е само една и е в размер на 5 000 лв.

Споделяне

Още от Общество

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?