Екзотика:

Кунева иска министър на Северозападна България

Меглена Кунева, Сн. БГНЕС

Екзотична идея за ново министерско кресло представиха в понеделник от партията на Меглена Кунева "България на гражданите".

Формацията предлага да има министър, който да отговаря за най-бедния регион в Европейски съюз - Северозападна България, стана ясно на пресконференция в понеделник.

В региона от 2009 до края на 2011 г. близо 100 000 малки и средни предприятия са закрити и над 300 000 души са останали без работа, отчетоха от партията на Кунева. Политиката на правителството на Бойко Борисов е поставила България в изолация в Европейския съюз заради липса на конкретна българска позиция по важни теми, като дълговата и финансовата криза, растежа и работните места, коментира Меглена Кунева.

"Всъщност, страната се затваря. Европейският съюз не е просто за едни фондове, които на всичкото отгоре могат да бъдат отклонявани и страната да носи тежестта от корупционни схеми. Нашият премиер, за мой ужас, се похвали как ние задържаме бежанци от Сирия. Ами точно това е - ние ставаме пазачи на рая. А едновременно с това нас не ни пускат в Шенген. Аз съм абсолютно против Европа на две скорости", заяви тя.

Меглена Кунева обобщи заключението от последния доклад на Международния валутен фонд, според което финансовата дисциплина не е панацея, а е необходима политика за разкриване на работни места.

Кунева прокара идеята за специална грижа за най-бедния регион на Европейския съюз с обяснението, че се предлага да има специален министър, който да отговаря за Северозападен район, "докато районът тръгне напред".

Споделяне

Още от България