Кунева към учители: Вие сте ледоразбивачът на реформата

Кунева към учители: Вие сте ледоразбивачът на реформата

Отлагането на новите учебни програми за първи и пети клас би отложило и влизането в сила на останалите промени, които Министерството на образованието предвижда, като например допълнителните обезщетение при пенсиониране и квалификациите на учителите.

Това коментира образователният министър Меглена Кунева пред учители от първи и пети клас от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян по време на дискусия за промените, произтичащи от Закона за училищното образование.

”Вие сте ледоразбивачът на реформата”, обърна се към учителите вицепремиерът.

Тя коментира, че Министерството ще застане плътно зад учителите и ще им окаже подкрепа на всяка крачка от прилагането на закона.

Експерти от МОН ще тръгнат на обиколки из цялата страна за провеждане на обучения. Планират се също обучения на експертите от регионалните инспекторати по образованието за прилагане на новия образователен пакет - стандарти и учебни програми. До края на юни ще има обучения на учителите в I и в V клас.

Разработват се и ще бъдат отпечатани насоки за прилагане на новия образователен пакет стана ясно още от думите на Кунева.

Споделяне

Още по темата

Още от България