Кунева: Кандидатът на РБ за президент трябва да е десен и приличен човек

Кунева: Кандидатът на РБ за президент трябва да е десен и приличен човек

Не е необходимо бъдещият президент да е военен, за да е добър главнокоманващ на армията и това се доказва от всички досегашни личности, които са заемали този пост. Това каза вицепремиерът и председател на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева в отговор на реплика на министър-председателя Бойко Борисов. Кунева обаче очерта профила на кандидат-президента.

По думите ѝ това трябва да е човек с много ясни евроатлантически ценности, “заявени без смущение, без агресия, а такива, каквито са, такива, в каквито вярва“. “Кандидатът трябва да е с десноцентристки профил, защото това е важно за развитието на страната, важно за посоката, която сме поели и е важно за нашите гласоподаватели и съмишленици. Искам да обърна внимание на факта, че трябва да е много приличен човек. Човек, който може а направи разликата между справедливо и несправедливо, между нормално икономическо развитие и олигаргия. И който може да отстоява и да каже "не" и на непочтеността, и на олигархията“, каза още Кунева.

Според нея всичките седем имена, номинирани от РБимат равни шансове и са достойни личности. Сред тях присъства и бившият съпартиец на Кунева – проф. Огнян Герджиков, който е и сред номинациите, направени от организациите на БСП за държавен глава. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?