Кунева: На България й е нужен голям индустриален проект

Кунева: На България й е нужен голям индустриален проект

На България ѝ е нужен голям индустриален проект. Така, както Германия има своята автомобилна промишленост, Франция се е специализирала в производството на сирена и вино, а Италия произвежда текстил и има лека промишленост, известна в целия свят. Това заяви председателят на сдружението "България на гражданите " Меглена Кунева в неделя по време на посещение в Габрово, където бе учредена местна структура на движението.


Важно е какъв индустриален продукт ще изберем, как ще го рекламираме, какви пазари ще спечелим, каза Кунева и допълни, че по този начин ще се оживи бизнесът и ще се създадат нови работни места, предаде БТА.


Аз подкрепям биоземеделието, но такъв проект не може да бъде създаден лабораторно - това трябва да решат след проучване на възможностите и след обсъждания можещи и образовани хора с идеи, каза Кунева и допълни, че наред с това трябва да имаме работеща администрация и стабилно законодателство, за да е
сигурна инвестицията.

По думите на Кунева в страната сега има административен произвол - за това са сигнализирали много хора при посещенията ѝ в различните населени места в страната. Друг проблем, който тя е откроила при разговорите си с хората, е безработицата и липсата на заетост особено при младите и образовани хора.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?