Кунева не е мустакат балканджия, мечтаещ за България на три морета, но патриотизмът не е това

Даниел Вълчев, сн. БГНЕС

"Меглена Кунева няма профил на мустакатия балканджия, който на две ракии се замечтава за България на три морета. Но да си патриот, не значи това", заяви пред Нова телевизия Даниел Вълчев, бивш образователен министър и член на ДБГ, който отказа поста след отстраняването на Тодор Танев.

По думите му изборът на Кунева за просветен министър е поставил три групи въпроси - има ли мнозинство, тоест има ли правителството достатъчно подкрепа, защо се получи нисък кворум и трето - какво става в Реформаторския блок.

Според него Патриотичният фронт е изтъкнал разумен аргумент да не подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева - че скандалът в образованието беше въз основа на това, че българският дух, независимо дали е в учебниците или не, започва да залинява.

"Затова би било добре да има министър с по-ярко изразен патриотичен профил и действително, Меглена Кунева може би има в публичното пространство такъв образ", посочи Вълчев.

Той коментира също така, че и от АВБ са имали основания да не подкрепят промените в правителството.

"Едната от тях е, че те оказват силен натиск върху премиера Борисов по повод кандидатурата на Ирина Бокова за главен секретар на ООН. Натискът е факт. Втората - АБВ реагираха остро на внесения от Кунева антикорупционния законопроект", заяви Вълчев.

Споделяне

Още по темата

Още от България