Кунева предлага Соломон Паси за кандидат-кмет на реформаторите в София

Соломон Паси, сн. БГНЕС

Лидерът на Движение "България на гражданите" (ДБГ) и вицепремиер Меглена Кунева ще предложи на партньорите си в Реформаторския блок заедно да издигнат кандидатурата на Соломон Паси за кмет на София. Кунева съобщи за номинацията на бившия външен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски в събота в ефира на радио К2, а по-късно потвърди намерението си в профилите си във "Фейсбук" и "Туитър".

Номинацията на Паси е от името на структурата на ДБГ в район Витоша. ”Ще подкрепя номинацията му и ще предложа официално на Реформаторския блок кандидатурата му. Намирам я за много подходяща и зряла. Паси е човек, който е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата”, посочи Кунева.

”Именно такъв профил за кандидат ще донесе мобилизация на доверието в Реформаторския блок”, допълни тя.

Ръководството на реформаторите беше поставило срок до 15 май на местните си структури за предложат имена за кандидати за кметове и общински съветници. След това предложенията ще бъдат обсъдени от всички партии и ще бъдат избрани претендентите, но в София се очаква кандидатът за кмет да бъде от ДСБ, където традиционно партията е със силни позиции.

Кунева обясни, че коалицията е стабилна – и управляващата, и вътре в Реформаторския блок. ”Наша кандидатура ще обедини гласовете вдясно. Като се гласува за ГЕРБ и Реформаторския блок, се гласува в една посока, на места ще се подкрепяме в общинските съвети и при кандидатите, но ние сме конкуренти”, посочи Кунева, като добави, че уважава настоящият кмет на столицата и приноса ѝ за реализацията на европейските проекти.

По думите ѝ обаче собствена кандидатура на реформаторите е важна за консолидацията на максимално доверие и подкрепа за реформаторските политики от гражданите на столицата, на което Реформаторския блок държи много.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?