Кунева с мандат да преговаря за коалиция между Реформаторите

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева е получила от националния съвет на партията си мандат да преговоря с останалите партии в Реформаторския блок за сключване на коалиционно споразумение, съобщиха от пресофиса на движението в неделя.

Това решение е било взето на продължило до късно в събота заседание на Националния съвет в Плевен. На него е разгледан проект на споразумението на партиите от РБ за предсрочните избори.

На следващо заседание предстои да се вземе решение за конкретна дата за провеждане на вътрешнопартиен референдум по коалиционната политика на "Движение България на гражданите" с партии извън Реформаторския блок.

Партията е решила още да предостави средства за пострадалите от наводненията райони, които да се разпределят по препоръка на местните структури в Добрич, Варна и Велико Търново според специфичните нужди. Решено е също да се направи дарение от специално легло, монитор и прилежаща към тях апаратура за болницата в Плевен за пострадали при катастрофа. Дарения са събрани от членовете на ръководството и по време на заседанието.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?