Кунгюн зове турското малцинство да не гласува за президент

Призив към турско-мюсюлманското малцинство в България да бойкотира президентските избори, отправи на пресконференция в Разград в четвъртък лидерът на незаконното Национално турско обединение Мендерес Кунгюн.

Според него регистрираните кандидат-президентски двойки демонстрирали български национализъм. “Посткомунистическите политически лидери смятат, че ще могат да се присъединят към Европа с калпаци с орлови пера върху тях”, заяви Кунгюн. По думите му турският електорат в България чувствал как кандидат-президентските двойки се състезават кой е по-голям националист. Надпреварата е между бивши и настоящи националисти. Той определи “Атака” като национал-шовинисти, а социалистическата двойка Първанов- Марин била интернационалистическа.

Призивът на определеното като сепаратистко обединение, което официално не е регистрирано никъде, е размножен в 10 000 екземпляра и надеждите Кунгюн са то да достигне до също толкова турски семейства до дни и да се възприеме от около 100 000 турски гласоподаватели в страната и в чужбина.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?