Купата на "Берое" била и за Бойко Борисов

Борисов се дарен с тениска и шапка на "Берое"

Бившият депутат от ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодорв, придружаван от антураж от футболния клуб "Берое" "споделиха" в петък с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Купата на България, която тимът спечели в сряда.

 

Според съобщение от пресцентъра на партията "делегацията" от Стара Загора подарила на бившия премиер тениска и шапка на отбора. Mediapool публикува текстът, получен от формацията без редакторска намеса:

 

“Благодарим Ви за всички усилия, които лично Вие и правителството на ГЕРБ положихте за цялостната реконструкция на стадиона и базата на “Берое“ и за гарантирането на стабилността на футболния отбор. Купата на “Берое“ е и Ваша купа“. Това казаха на среща с председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов председателят на Сдружение “Берое завинаги“ Михаил Боендруков и легендата на „Берое“ Васил Драганов, който вкарва победния гол, с който през 1986 г. Берое става “Шампион на България“. На срещата присъства и кметът на Стара Загора Живко Тодоров. “Благодарение на Вашите усилия, г-н Борисов, днес стадион “Берое“ вече е с ново осветление и обновен терен“, коментира Боендруков. Кметът Живко Тодоров каза още, че до няколко седмици ще е готова и новата писта на стадиона, чието финансиране е осигурено от правителството на ГЕРБ. Легендата на Берое Васил Драголов призова Борисов да продължи да работи за развитието на спорта в България и най-вече за популяризирането му сред децата и младите хора. “Спортът развива децата, поддържа ги здрави и ги учи на много неща“, коментира Драголов. Бойко Борисов припомни, че само докато е бил кмет на София, в столицата са изградени 90 футболни игрища, а след това при кмета Йорданка Фандъкова са изградени още 40 игрища. “Освен това сме изградили или реконструирали физкултурни салони в много училища в цялата страна, в Севлиево, Русе, Варна, Бургас. Също така отделихме сериозни средства за построяването на много спортни площадки, писти, построихме спортната зала в София, изграждат се спортните зали в Пловдив и други градове. Знаете и спортната зала в Ямбол“, каза още Борисов. В знак на признателност за работата на Бойко Борисов за българския спорт и конкретно за “Берое“, Васил Драголов и Михаил Боендруков му подариха шапка, тениска и шалче на ФК „Берое“ – Ст. Загора.

 

Също днес Бойко Борисов получи благодарствено писмо от “Национален фенклуб – Берое Стара Загора ” за оказаната подкрепа за развитието на “Берое“. ,“Извършените промени в наличната база и финансовата обезпеченост на клуба, дадоха съществен принос за самочувствието и спокойствието на отбора, така необходими за реализацията на спортно-техническия потенциал на играчите“, посочват в писмото си феновете. “В сряда за втори път “Берое“ завоюва и донесе в Стара Загора Купата на България по футбол! Това донесе огромна радост на всички старозагорци и феновете на най-популярната игра в света в Града на липите. Скоро очакваме да бъде обновена и пистата на стадиона, което ще върне традициите и в леката атлетика на нашия град“, пише още в благодарственото писмо.

Споделяне

Още от Спорт