Купонджии останаха без пръсти в новогодишната нощ

Младеж от Кочариново е в алкохолна кома

Купонджии останаха без пръсти в новогодишната нощ

Както всяка Нова година, така и тази не се размина с препили и преяли. По-невнимателните загубиха част от пръстите на ръцете си, докато гърмяха пиратки, други получиха сериозни изгаряния, а най-тежкия случай е на изпаднал в кома младеж след препиване. Стотици души са минали през спешните центрове в страната за оказване на лекарска помощ.

 

Най-тежко е пострадал 17-годишен младеж от Кочериново. Той е с алкохолна кома и е настанен в реанимацията на болницата в Благевград.

 

През столичната болница за спешни случаи "Пирогов" са преминали 104 души през изминалото денонощие, като в 12 случая става въпрос за тежки счупвания основно на краката. В новогодишната нощ на шестима е направена ампутация на върха на пръстите, причинени от пиратки, каза д-р Емил Йорданов, шеф на 4-ти травматологичен екип на "Пирогов". Той отчете, че "тази година за щастие нараняванията са по-леки". В предишни години е имало случаи с много тежки травми, причинени от пиратки, включително а и ампутирани пръсти, ръце, каза д-р Йорданов.

 

Между 3.30 и 5 часа в токсикологията на "Пирогов" са приети четирима младежи на възраст от 15 до 21 години, които "не са могли да се държат на краката си", казаха от болницата.

 

В болницата в Бургас пък са приети в тежко състояние четирима души пострадали от самоделно направени пиратки. Част от тях са с изгаряния по лицето и ръцете, казаха от болницата.

 

В клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна са постъпили четирима души, съобщиха от здравното заведение. Трима от препилите са на възраст от 19 до 24 години. Четвъртият се е натровил от пушечни газове при битов пожар. В лечебното заведение няма пострадали от пиратки.

 

Стотина души са потърсили лекарска помощ в Пловдивско. Пострадалите са били предимно прекалили с храната болни от диабет и злоупотребили с алкохол.

Споделяне

Още от България