Купонджии се барикадират в столичен хотел, не пускат полицията на проверка

Купонджии се барикадират в столичен хотел, не пускат полицията на проверка

Нелегално празнуващи в хотел в столичния квартал "Бояна" е установила проверка на здравните власти и полицията в съботната нощ. Част от купонджиите избягали през различни изходи, а други се барикадирали вътре в сградата и не допуснали поверяващите вътре, предаде БНР.

Това е поредният случай, в който властите установяват нарушение на противоепидемичните мерки от хотели. Много заведения също стават места за нелегално събиране на хора.

От здравното министерство съобщиха, че в нощта на 5 февруари Столичната регионална здравна инспекция и Столичната дирекция на вътрешните работи са извършили осем проверки спазват ли се забраните. Съставени са били 7 акта, 2 от които на работещи заведения - за неносене на маски от персонала в единия обект и за тютюнопушене в другия.

Над 30 посетители на единия от ресторантите са били глобени .

В неделя пък са били проверени обекти на търговските вериги "Лидл", "Билла", "Фантастико", "Т-маркет", "Кауфланд", "Джъмбо", "Лили Дрогерия" и "Юск", както и фитнес центровете в МОЛ-Сердика и МОЛ-София.

В два обекта на търговски вериги са съставени актове за за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на "зелен коридор" за възрастни. В един от моловете и фитнесите са установени малолетни без придружител.

По време на проверките е бил съставен акт и на кмета на Район "Кремиковци" за организиране и провеждане на празник Джамал – имало струпване на хора, неспазване на дистанцията и неносене на маски.

Споделяне

Още от България