Купуват на железничарите ново облекло с европейски пари

Купуват на железничарите ново облекло с европейски пари

С ново удобно работно облекло и техника ще се сдобият 3800 железничари от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). За тях ще отидат 232 540 лв., като средствата идват от европейски проект, финансиран по оперативна програма "Човешки ресурси", съобщиха от НКЖИ.

Железничарите ще получат водозащитен комплект от яке с качулка и панталон със сигнални елементи за по-висока видимост. По този начин ще се повиши тяхната безопасност от движещите се локомотиви, както и ще се подобри защитата им при лошо време.

Полиестерни сапани пък ще сменят стоманените. Това е устройство, което се използва при жп крановете за отстраняване на последиците от произшествия по инфраструктурата. По този начин ще се намали тежкият физически труд полаган от железничарите сега, обясни ръководителят на проекта и на инспекция "Здраве и безопасност при работа" към НКЖИ Георги Петков.

Европейският проект трябва да бъде изпълнен за една година.

Включените в проекта 3800 железничари, които ще се сдобият с ново облекло и техника, изпълняват различни дейности по поддържане и ремонт на железопътната инфраструктура.

Целта на проекта е да се подобри безопасността при работа в НКЖИ и да намалеят трудовите злополуки, каза Георги Петков.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?