Куриозна кражба на химическа тоалетна от магистрала "Тракия"

Куриозна кражба на химическа тоалетна от магистрала "Тракия"

По-малко от две седмици след като бяха поставени химическите тоалетни по новия участък на магистрала "Тракия" между Стара Загора и Карнобат първата вече е открадната заедно с отпадъка в нея. Липсата ѝ е установена в събота от фирмата, която се грижи за нужниците - "Ти енд Джи-Мастер Клийн". Това съобщи управителят ѝ Тихомир Гьоков пред Mediapool.

 

Той уточни, че такъв инцидент му се случва за първи път в 14-годишната практика и целият случай е смешен и абсурден. Въпреки това подал сигнал за кражбата на тел 112 и след това пуснал жалба в полицията в Нова Загора. Първоначално полицаите отказали да отидат на място, за да документират кражбата. Едва след публикации в днешната преса за инцидента се обадили от полицията на собственика и обещали да съдействат за разследването на инцидента, по думите на Гьоков.

 

"Разчитам на съзнанието на гражданите, за да няма повече такива кражби", каза Гьоков. Той посочи, че нито една застрахователна компания не е пожелала да застрахова монтираните в началото на август съоръжения.

 

Открадната тоалетна е била на десетина километра от Нова Загора. Мястото не е разбивано, действано е професионално и най-вероятно е вдигната и качена на камион. Другата, по-малко вероятна версия, е няколко яки мъже да са я вдигнали и пренесли, разсъждава собственикът на фирмата за поддръжка на съоръжението.

 

Теглото на една тоалетна кабина е 86 кг без фекалии. Отделно в нея има около 100 литра вода. Средната ѝ пазарна цена е около 2000 лв.

 

Кражбата ще бъде за сметката на компанията и пътната агенция няма да плаща задигнатата кабина.

 

Хасковската фирма "Ти енд Джи-Мастер Клийн" спечели обществената поръчка за монтирането на 44 химически тоалетни на магистрала "Тракия" с цена от 134 864 лв. без ДДС и месечен наем от 5619 лв. без ДДС за срок от две години.

 

През 2004 г. собственикът на компанията Тихомир Гьоков получи отлична оценка и знак на признателност от Американската армия за успешно проведено военно учение на българска територия. Компанията му беше подсигурила химическите тоалетни на бойното поле.

Споделяне

Още от България