Курортът Албена иска още по-строг режим за пушенето: да има и на открито забранени зони

Курортът Албена иска още по-строг режим за пушенето: да има и на открито забранени зони

Да се въведе разделение на пушачи и непушачи и на откритите пространства. За това настояват от ръководството на курортен комплекс Албена. Пред Дарик зам.-директорът "Маркетинг и продажби" в курорта Йовка Страшилова коментира, че гостите приветстват забраната на тютюнопушенето на закрито. Имало родители, които предпочитали и на плажа или в ресторантите на открито да запазят децата си от тютюневия дим в зони за непушачи.

Според Страшилова в Албена не се пуши в закритите помещения доста преди забраната за пушене да бъде законово регламентирана.

"Това е нещо, което се търси от нашите гости, и ние затова сме го въвели. Не защото сме решили така, а защото гостите ни го търсят", каза пред Дарик тя.

Това, че не се пуши на закрити места, помага на продажбите – гостите го оценяват положително, твърди още тя.

Директорът на маркетинга смята, че забраната трябва да остане, като дори от курорта искат тази законова позиция да се разшири, за да може да се направят зони за непушачи на плажа и на други открити места.

В момента в "Албена" има въведени зони за пушачи и непушачи и на открити места, като например обособени тераси към ресторантите.

Споделяне

Още от България