Курортни имоти за милиони на търг заради неплатени данъци на собствениците

Запорирано движимо и недвижимо имущество за десетки милиони отива на търгове с явно или тайно наддаване заради неплатени данъци на собствениците, съобщиха в четвъртък от НАП в Бургас.

Общият размер на неплатените в срок данъци и осигуровки от некоректни данъкоплатци надхвърля 25 милиона лева, уточняват от териториалната дирекция на НАП в морския град.

Вече е започнала процедурата по описване на запорираното имущество, уточниха от приходното ведомство в областния център.

"За държавата, особено в този момент на икономическа криза, е много важно да има реални постъпления, така че идва ред на търговете", коментира предстоящите разпродажби

териториалният директор на НАП - Бургас Румен Шарпов.

Сред запорираните активи са фитнес комплекс на стойност 120 000 лева, асфалтова база за 650 000 лева, 17 апартамента в Несебър, апартамент в Черноморец, два луксозни апартамента в Поморие на обща стойност 407 000 лева, апартамент в Царево за 166 000 лева, 27 магазина в Слънчев бряг на стойност 711 000 лева, хотелско оборудване и селскостопанска техника. Предстои да бъдат обявени на търг джип ауди Q7 за 67 765 лева, мерцедес GL 420 CDI на стойност 138 000 лева, два автобуса, както и други леки и товарни автомобили. Сред длъжниците има и такива, на които са наложени възбрани на повече от 10 имота.

От началото на годината приходната администрация в Бургас е разпратила покани за доброволно изплащане на просрочени задължения в размер на над 14 милиона лева.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?