Курц бе преизбран за лидер на Австрийската народна партия

Курц бе преизбран за лидер на Австрийската народна партия

С 99.4% от гласовете на над 1300-те делегати на конгреса на Австрийската народна партия (АНП) преизбраха днес канцлера Себастиан Курц за председател на по-голямата от двете формации в управляващата в страната коалиция, която включва и Зелените.

Резултатът бе посрещнат с овации. Изправени на крака, делегатите поздравиха партийния си лидер.

С този резултат Себастиан Курц подобри своя рекорд от 2017 г., когато получи 98.7% от гласовете на конгреса на АНП.

Партийното ръководство залага на основните теми, които вълнуват обществото - миграцията, икономиката, дигитализацията, грижата за възрастните и болните и климата. АНП възприема твърд курс към миграцията, като иска да обвърже социалните придобивки с успешна интеграция. За по-добра интеграция са предвидени повече курсове по немски език и разясняване на европейските ценности.

В разработеното предложение се съдържа темата за икономическото оживление след кризата с коронавируса.

АНП предвижда понижаване на праговете за подоходно и друго данъчно облагане, с тенденция те да спаднат до 40 на сто. В областта на дигитализацията, се предвижда всеки ученик да бъде снабден с лаптоп.

АНП планира бонуси за гледане на болни и възрастни вкъщи.

По въпроса за опазването на климата, акцентите се поставят върху готовността за използване на различни технологии за придвижване и на синтетични горива, вместо да се развива враждебност към автомобилите и да се спират проекти за строеж на пътища.

Предимство се отрежда на храните, произведени в Австрия, предвижда се създаване на гори, пригодени към климатичните условия, и стимулиране на устойчивите селскостопански предприятия.

Споделяне

Още от Свят

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?