Курц обвини някои имигранти, че внасят нов антисемитизъм в Европа

Курц обвини някои имигранти, че внасят нов антисемитизъм в Европа

Австрийският канцлер Себастиан Курц обвини някои групи имигранти, че внасят нов антисемитизъм в Европа, предаде Франс прес.


"Ние имаме, сред групите мигранти, дошли от Афганистан, например, или чеченците, по-големи интеграционни проблеми", отколкото с други мигранти, дошли от различни европейски страни, заяви Курц на пресконференция за чуждестранни журналисти във Виена.

 

Той отбеляза, че на "хората с по-далечна култура е по-трудно да научат немски, те често са с по-ниско равнище на образование, внасят традиции, освен своята религия, в Австрия, отчасти един нов антисемитизъм, с който трябва да се борим".


"Това е голямо предизвикателство" за интеграцията, подчерта австрийският канцлер и допълни, че колкото повече са мигрантите от тези групи, толкова по-голямо е и това предизвикателство.


В същото време той направи уговорката, че не бива да се обобщава.


Групите мигранти, които по принцип се интегрират с по-малко проблеми, са тези, идващи от бивша Югославия, Германия и Източна Европа, даде пример Курц.


Австрия, която пое в началото на месеца ротационното председателство на ЕС до края на годината, обяви имиграцията за един от своите три основни приоритета, като постави специален акцент върху сигурността и охраната на външните граници на съюза.

Споделяне

Още от Европа